Facebook
Strona główna O dużym benie Oferta Kurier niecodzienny Kariera Nasze sklepy Ekspansja Szukaj

Podaj swojego maila,
abyśmy mogli przesłać aktualną ofertę

przeczytaj nasz magazyn online

Wybierz rodzaj, aby filtrować artykuły

W kolebce Wina

W kolebce Wina

08.03.2017 Miksologia

Receptura wytwarzania gruzińskich win znajduje się na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. A jeśli wierzyć naukowcom, to właśnie w Gruzji zostało ono wynalezione! Dowodzą tego wykopaliska archeologiczne, które wskazują, że uprawy winorośli funkcjonują na Kaukazie przynajmniej od 5 tysięcy lat p.n.e! W podróż po kraju, który jest kolebką winiarskich tradycji, zabrał nas Robert Dąbrowski, współautor bloga Nasz Świat Win. Czytaj więcej

Znane kobiety i ich drinki

Znane kobiety i ich drinki

01.03.2017 Miksologia

Jakie drinki wybierają kobiety Showbusinessu? Najczęściej są to klasyki, którymi możecie zaskoczyć swoją kobietę w dniu jej święta ;) Najbardziej polecamy Wam zrobienie ich własnymi rękoma w domowym zaciszu, szczególnie, że końcówka naszej listy wymaga tylko niewielkiego wysiłku! Czytaj więcej

OLD FASHIONED

OLD FASHIONED

20.12.2016 Miksologia

Barmański klasyk. Czytaj więcej

Hot Apple Cider

Hot Apple Cider

19.12.2016 Miksologia

Idealny na zimowe wieczory Czytaj więcej

Mojito West Sunrise

Mojito West Sunrise

19.12.2016 Miksologia

Schłodzi temperament letnich wypadów na plaży Czytaj więcej

Zimowe wieczory

Zimowe wieczory

06.12.2016 Miksologia

Długie wieczory to idealny czas, żeby delektować się smakiem doskonałych koktajli. Do ich stworzenia wystarczy znajomość kilku prostych zasad, zwłaszcza, że współcześnie miksologia to sztuka, w której liczy się kreatywność Czytaj więcej

Szlakiem whisky, czyli ze Szkocji do Japonii

Szlakiem whisky, czyli ze Szkocji do Japonii

06.12.2016 Miksologia

Piją ją bohaterowie książek i filmów, sięgają po nią artyści, politycy i ludzie biznesu. Whisky jest niezmiennie trunkiem, który choć popularny, ciągle skrywa liczne tajemnice. Jedno nie ulega wątpliwości, Polacy sięgają po nią coraz częściej. Czytaj więcej

Nie bójmy się próbować

Nie bójmy się próbować

31.08.2016 Miksologia

Kreatywność w łączeniu smaków nie powinna być ograniczana i chociaż mniej znaczy więcej, 
to warto sięgać po składniki niebanalne, które przywodzą wspomnienia i związane 
z nimi emocje 
— zapewnia Kuba Śronkowski. Czytaj więcej